Ételosztás

2018.01.22. 12:21

Cáfolja a rágalmakat a városvezetés

Közleményt adott ki hétfőn a önkormányzat, amelyben a pécsi városvezetés visszautasítja azokat a vádakat, amelyek a Magyar Narancs hetilap online kiadásában megjelentek egy, a Demokratikus Koalíció képviselőjelöltje által szervezett és meghiúsult ételosztással kapcsolatban.

bama.hu

„A hetilap internetes kiadásának hazug állítása szerint a „pécsi városvezetés inkább éhezteti a város szegényeit, mintsem engedje, hogy az ellenzék osszon nekik ételt”. A lap azt a valótlan állítást is közölte, hogy a „pécsi városvezetés nem adott engedélyt a DK-nak, hogy az 150 adag babgulyást osszon szét„.

 

A leírt hazugságok miatt a pécsi önkormányzat késlekedés nélkül megteszi a szükséges jogi lépéseket sajtóorgánum irányába.

A leírtakkal szemben az igazság az, hogy a pécsi városvezetéshez nem érkezett semmilyen megkeresés, igény ételosztással kapcsolatban. Az igazság az, hogy a pécsi városvezetésnek és az önkormányzatnak nem is lenne jogköre eljárni ételosztásokkal kapcsolatos megkeresésekben.

Az igazság az, hogy a pécsi önkormányzat és a városvezetés minden olyan humanitárius programot örömmel támogat, amely a társadalom hátrányosabb rétegeinek megsegítéséről szól.

Az igazság az, hogy a pécsi önkormányzat és a városvezetés maga is rendszeresen szervez ételosztásokat, legutóbb például néhány hete éppen Pécs keleti részén biztosított több száz családnak élelmiszercsomagokat.

A pécsi városvezetés egyúttal arra kéri Nagy Ferencet, a Demokratikus Koalíció baranyai országgyűlési képviselőjelöltjét, s az őt támogató politikai szervezeteket, hogy nyilatkozataikban ne keltsenek a jövőben hamis látszatot, ne adjanak alapot hamis sajtóinformációk megfogalmazására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!