Hodor Prága mellé költözött

2018.01.27. 11:30

Egy cseh magánállatkertbe került a Pécsen született bölény

Két éve született a pécsi állatkertben Hodor, az amerikai bölény. A bikaborjú az elmúlt évek során szépen felcseperedett, igazi kamasz lett.

Zsigmond József

Az állatkert vezetősége félt attól, hogy az apja egy idő után már nem a saját utódát látja benne, hanem egy fiatal, rivális hímet. A zoo tavaly év elején kezdett el számára egy olyan helyet keresni, ahol a fiatal patás jól érzi majd magát. Így találtak rá egy cseh magánállatkertre.

Hodor a napokban útra kelt, és meg is érkezett Uhlířské Janovice település állatparkjába, ami Prágától közel harminc kilométerre található. A pécsieknek nem kell búslakodniuk, hiszen továbbra is az állatkert lakója marad a szülőpár és Ben, a legfiatalabb borjuk.

A cseh állatparkot egy család hozta létre közel húsz éve. Kezdetben csak madarakat tartottak, melyeket a világ különböző tájairól szerezték be. Évek múlva, ahogy nőtt a park, már háziállatokat, így skót felföldi marhát, minipónikat, holland kecskéket is tartottak, és nemrégiben vadállatokkal bővült az állatfarm.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!