közgyűlés

2018.01.24. 17:30

Ismét tanácskoznak Pécs irányítói, új fejlesztések indulnak

Csütörtökön idén először tart ülést a pécsi önkormányzat képviselő-testülete. A közgyűlésen csaknem harminc ügyet tárgyalnak a képviselők, köztük több kiemelt figyelmet érdemel. Ezek közé tartozik például számos újabb fejlesztés elindítása, vagy éppen néhány önkormányzati tulajdonú cég ügyvezetőjének kinevezése.

HLB

Több mint egy hónapos szünet ülnek össze ismét a városatyák, hogy jó néhány fontos kérdésben hozzanak döntést. Mindjárt a közgyűlés elején kiderülhet, hogy további egy évig Vidákovics Szláven vezetheti a Pécsi Horvát Színházat működtető társaságot. Bár a jelenlegi ügyvezetőnek január végén lejár a munkaviszonya, addig a kft. élén maradhat, amíg a most még önkormányzati tulajdonú cég működtetését át nem veszi az Országos Horvát Önkormányzat.

Új ügyvezetője lesz viszont a szintén önkormányzati tulajdonú EUNet 2000 informatikai társaságnak. A cég törzstőkéjét leszállítják, ennek fejében az önkormányzat szerzi meg az optikai kábelek feletti tulajdonjogot. Ezután a város a társaságban lévő üzletrészeit a vagyonhasznosító cégbe apportálja, így az EUNet az utóbbi cég leányvállalatként, önállóan működik tovább. Mindezen változások miatt új vezető, Tarr Péter Jenőt irányítja majd a kft.-t Balogh István helyett.

Több fontos beruházásról is döntenek a képviselők. Az új kertvárosi orvosi rendelő energetikai fejlesztésére is rendelkezésre áll már a több mint százmillió forintos forrás. Így nincs akadálya annak, hogy az összességében mintegy 320 millió forintos beruházás a megvalósítás szakaszába érjen.

Szintén elindult a pécsi világörökségi helyszíneket érintő fejlesztési projekt is, miután megköttetett a támogatási szerződés. Ennek értelmében a már meglévő létesítmények – Cella Septichora, Ókeresztény Mauzóleum – vonzerejét érintő beruházások indulnak, sőt, látogathatóvá tesznek már feltárt, de eddig be nem mutatott sírkamrákat is. A februárban induló, 2020. január 31-én záruló projekt mintegy kilencszázmillió forintból valósul meg.

Számos egyéb ügy tárgyalása mellett a testület új pályázatokat ír ki több óvoda – Apáczai Óvoda, Nyugati Városrészi Óvoda, Városközponti Óvoda – vezetésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!