kémes

2018.01.17. 15:00

„Jó pap is holtig tanul”

Több mint 34 és félmillió forint támogatást nyert Kémes az Emberi Erőforrások Fejlesztési Operatív Program keretében kiírt pályázaton, amely a „Jó pap is holtig tanul” elnevezést kapta. A februártól kezdődő és 2019. szeptember 30-ig tartó projekt célja az egész életen át tartó tanuláshoz való hozzáférés biztosítása, a tervezett programokra a fiataloktól az idősekig bárki jelentkezhet.

Zs. K.

Egyebek mellett főzőtanfolyamot, családfakutató tanfolyamot, baba-mama kört, tornaklubot, értéktár megismerésére irányuló és természetjáró szakkört, olvasókört is szerveznek a projekt koordinátorai, de emellett még életmódműhely, ultiklub, ismeretterjesztő előadások, fotóműhely, kézimunkaműhely is várja az érdeklődőket.

– Nagyon fontos, hogy több település bevonásával valósítjuk meg a programokat. Nagy hangsúlyt fektetünk az értékeink megőrzésére irányuló programokra is, ennek keretében pedig népi hagyományok őrzésével kapcsolatos foglalkozásokat is szervezünk, illetve az Ormánsághoz és a reformációhoz kapcsolódó szabadegyetemi előadásokat is hallgathatnak a résztvevők – mondta Szolykóné Pfeifer Gabriella polgármester. A projekt keretében a hagyományos népi mesterséget megörökítő alkotótábort is szerveznek.

A Cún, Tésenfa, Szaporca, Drávacsepely, Drávaszerdahely, Kovácshida, Drávapiski bevonásával megvalósuló program lehetőséget biztosít arra is, hogy az itt élők kirándulásokon, kedvezményes színházi előadásokon is részt vehessenek.

Eszközöket is

A kémesi önkormányzat által koordinált projekt célközönségébe tartoznak azok is, akik alacsony iskolai végzettséggel rendelkeznek, vagy valamiért lemorzsolódtak a közoktatásból. A pályázati összeg lehetőséget biztosít arra, hogy az önkormányzat a tervezett tanulási formákhoz eszközöket tudjon vásárolni. A programok túlnyomó része a kémesi kultúrházban lesz, de a projektben szereplő településekre is szerveznek tanulást elősegítő rendezvényeket. A résztvevők a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumba, illetve a Plitvicei-tavakhoz is eljuthatnak a projekt keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!