felújítás

2018.01.02. 18:42

Már nem kell a félpályás lezárás a 6-oson

Még karácsony előtt véget ért a várakozás a pirosnál: mind a két oldalon lehet haladni a 6-os út egyik viaduktján Mecseknádasd és Pécsvárad között.

dg

Megindult a kétirányú forgalom a Bolondúti völgyhídon néhány hete. A 2017-es évben a Pécs felé vezető sáv felújítását kezdték meg a szakemberek, és bár némi csúszással, de télre leálltak a munkálatokkal. Jelenleg 30 km/h-s korlátozás mellett lehet áthajtani a viadukton. Ennek az az oka, hogy a felújított sáv és a Budapest felé vezető oldal között szintkülönbség keletkezett. Tehát nem árt az óvatosság és a lassú tempó.

Mint arról ősszel beszámoltunk, az autósok félpályás lezárás mellett, váltott jelzőlámpás irányítással tudtak csak átkelni a Pécshez közelebb elhelyezkedő viadukton a 6-oson. A völgyhíd teljes felújítása kezdődött el akkor. A munka elhúzódik a következő év nyaráig.

A tavalyi évben a tervezett befejezés november 15-e vagy a téli útüzemeltetési időszak kezdetére lőtték be, ám csak karácsony előtt vonultak le a munkaterületről. A felújítás március 15-től (időjárás függvényében) folytatódik 2018 júniusig. Ekkor elindul a Varasdi-völgy feletti híd felújítása is.

Ilyen volt a felújítás kezdetén az út (fotó: DG)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!