anyatejes táplálás

2018.02.11. 14:22

A babákat segíti az új klinikai szoba

Az anyatejes táplálást még elérhetőbbé tették a pécsi szülészeten. Az új fejlesztés nem csak a pécsi családoknak segítség.

N. L.

Újabb bababarát szolgáltatással gazdagodott a pécsi szülészet a napokban, amikor átadták a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján az újonnan kialakított laktációs szobát. A helyiség célja, hogy a koraszülöttek és újszülöttek számára egyszerűbben legyen biztosítható az anyatej.

Az anyatejes táplálás az újszülöttek és a korán érkezett babák számára egyaránt kiemelkedő fontosságú. A laktációs szoba szolgáltatásával a neonatológián gondozott koraszülöttek számára biztosítható egyszerűbben és gyorsabban a frissen lefejt anyatej, melynek összetevői védő hatással vannak a koraszülöttek és újszülöttek számára. Az elkülönített szobában a gyermekágyas anyák kényelmes, intim környezetben, a klinika dolgozóinak szakértő segítségével tanulhatják meg a szakszerű és higiénikus fejést.

Az új helyiséget Bódis József egyetemi tanár, a klinika igazgatója és Takács Zsuzsanna, a szoba kialakítását finanszírozó Krio Intézet vezérigazgatója adta át. – Hálásak vagyunk minden olyan segítségért, amellyel a klinikánk még inkább megfelel a bababarát jelzőnek. A klinika valamennyi munkatársa azért dolgozik, hogy az édesanyák és a babák ideális körülmények között töltsék itt első közös napjaikat, és hogy mindenben felkészítsük őket a közös életükre – hangsúlyozta az átadáskor Bódis József.

Az új fejlesztés nem csak a pécsi családoknak segítség, hiszen a dél-dunántúli régió (Baranya, Somogy és Tolna megye) összes szülésének mintegy 40 százalékát a PTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján vezénylik le, évente közel háromezer baba születik itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!