névadás

2018.02.19. 08:51

Bárki adhat ötleteket az épülő tó nevéhez

A Baranya csatorna vízgyűjtőjén építendő víztározó elnevezésének céljából pályázatot hirdettek. Nagy Csaba, a Dél-Dunántúli Területi Vízgazdálkodási Tanács elnöke, a Baranya Megyei Önkormányzat vezetője és Márk László, a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője fordult a megye lakóihoz azzal a felhívással, hogy segítsenek ötleteikkel, javaslataikkal a megye északi térségében építendő új víztározónak nevet adni.

N. L.

A felhíváshoz a két érintett település, Magyarszék és Magyarhertelend is csatlakozott. A javaslatokat a [email protected] e-mail-címen várják március 10-ig. A legjobb javaslatok beküldőit termálfürdő-belépőkkel, élménybirtok-látogatással és családi vacsorával jutalmazzák.

A csaknem kétmilliárd forintból várhatóan jövőre elkészülő záportározó a nagy esőzések idején megnövekvő vízmennyiséget tartja vissza. Ezzel megakadályozzák az olyan árvízi helyzeteket, mint amelyeket 2010-ben éltek át a lakók a környéken. A 28 hektárnyi állandó vízfelületű tározó turisztikai célokat is szolgál majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!