szentlőrinc

2018.02.27. 15:00

Modern buszvárót adnak a közösségnek

A kisváros közösségi közlekedésének fejlesztéséhez járulnak hozzá a Pécsi Tudományegyetem hallgatói, akik modern buszmegállókat terveztek a városközpontba. A PTE Műszaki és Informatikai Kara közös pályázaton kereste a legjobb terveket a Királyegyházi Cementgyárral és a beton építőelemeket gyártó Leier Hungáriával.

N. L.

A cél olyan buszmegállók tervezése volt, amelyek fenntartható és egyben esztétikus elemei lesznek a közösségi térnek, gazdasági és társadalmi szempontok figyelembevételével. A pályázatot értékelő szakmai zsűri három fiatal tervező munkáját díjazta, Ambrus Tibor, Pétery Tamás és Bauer Aletta vehette át a díjakat a közelmúltban Szentlőrincen a városházán.

Ambrus Tibor terve kapta a fődíjat Látványterv: A. T.

Mindhárman a város szívében található buszfordulóhoz találtak ki megoldásokat, az abszolút győztes Ambrus Tibor azzal érte el a sikert, hogy a környezetbe legjobban illeszkedő és az építőanyagokat legoptimálisabban felhasználó buszmegállót álmodott meg.

A pályázatot első alkalommal írták ki hallgatók számára, hogy kreativitásukkal valós feladatokon próbálhassák ki szaktudásukat és kreativitásukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!