Almáskeresztúr

2018.02.10. 18:30

Pályázati pénzből újul meg a hivatal

Tavaly teljesen felújították a településen az orvosi rendelőt, mely új berendezéseket is kapott. Idén a polgármesteri hivatal kerül sorra.

Zsigmond József

– A régi épületre már ráfért az átalakítás. A beruházás egy sikeres pályázaton elnyert összegből valósulhat meg, közel harminc millió forint összköltségből – mondta el lapunknak Veriga Lajos, a település polgármestere.

Ottjártunkkor lehetett látni, hogy a munkálatok előrehaladt állapotban vannak. A régi nyílászárókat korszerűbbekre cserélték ki az épületen. Beszerezték a hőszigeteléshez szükséges anyagokat, melyeket a közeljövőben helyeznek fel. A polgármesteri hivatal napkollektorokkal bővül és az épület előtt kialakítanak egy parkolót.

A település vezetője azt is elmondta, hogy nagyon jól működik a zsákfaluban a szociális kiskert. Az ott megtermelt terményeket, többek között krumplit, hagymát tavaly a zsákfalu lakosai között osztottak szét és ez idén sem lesz másképp. A hivatal melletti kis pincében jelenleg a vetőkrumplit tárolják, amit később elültetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!