Mozsgó

2018.02.20. 12:00

Pihenőhelyet alakítottak ki

A közfoglalkoztatottakra is gondolt a helyi önkormányzat.

J.G.

A közfoglalkoztatottak gyülekező- és pihenőhelyét alakította ki nemrég az önkormányzat, a helyiséget egyre inkább kihasználják a dolgozók. Kovács Zsolt Vilmos mozsgói polgármester elmondta: a mezőgazdasági közfoglalkoztatási program keretében vásárolták meg az egykori vendéglátó üzletet, amelyben az önkormányzatnak egyébként is volt üzletrésze. Itt alakítottak ki egy úgymond melegedőt, és a kis telephelyen található egy vizesblokk, egy raktárhelyiség a közfoglalkoztatáshoz szükséges szerszámoknak, illetve egy kisebb étkező. A polgármester elmondta azt is, hogy a nyáron vásárolt épületet a mostani funkcióknak megfelelően átalakította, és szeptembertől már használhatják a dolgozók.

A településen évek óta jól működik a közfoglalkoztatási program, és a most márciusban induló, következő ciklusban a járási startmunkaprogramok a már kialakított munkafolyamatok fenntartását és működtetését támogatják. Kovács Zsolt arról tájékoztatott, hogy hamarosan mintegy száz dolgozóval végzik a közfoglalkoztatási munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!