támogatás

2018.02.12. 09:28

Rendelőt építenek és újítanak fel

Három baranyai település, Bogád, Romonya és Nagykozár 197,85 millió forint állami és európai uniós támogatást nyert egészségügyi alapellátásuk infrastrukturális fejlesztésére.

T. V.

Három baranyai település, Bogád, Nagykozár és Romonya helyi önkormányzatainak Nagykozár vezette konzorciuma 197,85 millió forint támogatást nyert Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztésére.

A falvakban a jelenlegi orvosi rendelők nem tudják teljeskörűen betölteni feladatukat, Bogád például egy váróteremmel és egy vizsgálószobával rendelkezik, ugyanazon helyiség a háziorvosi és a védőnői ellátásnak is helyet ad.

A bogádi rendelőt négy négyzetméterrel lehetett volna bővíteni, így az előírásoknak megfelelő felújítására nem volt lehetőség. Bogádon és Nagykozárban új rendelőt építenek, míg Romonyán a meglévő rendelő mellett megüresedett, korábbi közös hivatali helyiségeket védőnői szolgálat fogadására teszik alkalmassá – tájékoztatott minket Pfeffer József, Bogád polgármestere.

A bogádi és nagykozári komplexumban több feladatellátás egy épületben lesz megoldható a jövőben, a bogádi rendelő az iskolaorvosi ellátásra is alkalmas lesz. A szükségessé vált új orvosi eszközök beszerzése is pályázati forrásból valósulhat meg.

A kivitelezés a jogerős építési engedély megszerzését követően, a közbeszerzési eljárás eredményes befejezése után, leghamarabb májusban kezdődhet, az átadásra ősszel kerülhet sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!