Újra szól majd

2018.03.31. 17:23

Felújítják a szaporcai templom orgonáját

Az állam közel hatmillió forinttal támogatja az Angster orgona renoválását a református templomban.

dg

Székely Zsolt, a Kovácshida környéki Református Társegyházközség lelkipásztora tájékoztatta lapunkat arról, hogy a társegyházközséghez tartozó szaporcai Református templom 1888-as Angster orgonájának a felújítása hamarosan megkezdődhet. Mint megtudtuk, az egymanuálos, hat regiszteres hangszer több mint 40 éve hallgat. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Nemzeti Kulturális Alap 2018-as miniszteri keretéből a felújításhoz hiányzó 5,8 millió forinttal támogatja a munkálatokat. A gyülekezet köszönettel tartozik a Bőköz fesztiválnak, a helyiek támogatásának, de legfőképpen dr. Hoppál Péternek, aki végig mellettük volt, biztatott, képviselte az orgona ügyét.

- Öröm számunkra, hogy a megítélt támogatás fedezi a felújítás költségeit. Isten kegyelméből a lehetetlen lehetségessé válik az Ormánságban. A társegyházközségben ébredés van, itt, ahol megszűnőben volt a gyülekezet, hetente két alkalommal vannak bibliaórák, felnőtt konfirmációs csoport indult be – mondta el a bama.hu-nak Székely Zsolt.

Hozzátette, hogy hiszik, hogy az Ormánságnak van jövője, hiszik, hogy a jövő előttünk van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!