Kémes

2018.03.01. 18:00

Kilenc falut érint a program

Elindult a kilenc települést érintő programsorozat is.

Az Ormánság kutatójára, Kiss Gézára emlékeztek a kémesiek vasárnap az emlékére felállított mellszobornál. A koszorúzáson Nórántné dr. Hajós Klára beszélt az egykori református lelkészről, néprajzkutatóról. Répásné Hegedűs Katalin és Buti Bernadett ormánsági népdalokat énekeltek, Egervári Bence pedig szavalt a jelenlévőknek. A rendezvény a kultúrházban folytatódott, ahol a „Jó pap is holtig tanul” címmel megnyert pályázat projektnyitó rendezvényét tartották

meg. Mint arról korábban beszámoltunk, a település több mint 34 és félmillió forint támogatást nyert a kilenc települést érintő projektjének megvalósítására.

A projekt célja az egész életen át tartó tanuláshoz való hozzáférés biztosítása. Egyebek mellett főzőtanfolyamot, családfakutató tanfolyamot, baba-mama kört, tornaklubot, értéktár megismerésére irányuló és természetjáró szakkört, olvasókört is szerveznek a projekt koordinátorai. Első alkalommal dr. Müller Éva harkányi doktornő tartott előadást, majd a résztvevők a szakkörvezetőknél jelentkezhettek az induló programokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!