Mozsgó

2018.03.20. 10:30

A lapokon tovább élnek a különleges titkok

A hagyományos magyar konyha ízeit őriznék meg a településen, ezért gyűjtik a helybéliek kedvenc receptjeit. Keresik a helyi specialitásokat, a különleges ízvilágot őrző ételeket, és a készítmények titkait.

Jeki Gabriella

– Gyakran úgy gondoljuk, hogy ezeket az ételeket mindenki főzi, pedig mindig fel lehet fedezni újdonságokat és rácsodálkozni egy-egy ételre – mondta Puskás Éva, a Mozsgóért Egyesület elnöke, a gyűjtés kezdeményezője. – Kicsit másképp, kicsit más összetevőkkel, de mindig tudunk újat tanulni. Fontos, hogy őrizzük meg a hagyományos magyar konyha ízeit.

A kedvenc ételek receptjeit a könyvtár e-mail-címére vagy személyesen várják.

– Évek óta gyűjtöm a mozsgói családok kedvenc receptjeit, mert amikor nyugdíjas lettem, kerestem magamnak valamilyen hasznos elfoglaltságot – mesélte Gajákné Peszmeg Mária, a nyugdíjasklub vezetője. – Lapokat vittem a házakhoz, és kézírással, aláírással ellátva kértem vissza a receptlapokat, amiket mappába raktam és azóta is őrzöm. Ezt a kezdeményezést próbáljuk most feléleszteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!