Komló

2018.03.20. 12:00

Több pénzt kaptak a civil szervezetek

A tavalyinál mintegy 40 millió forinttal többet, összesen 134 millió forintot fordít idén a komlói önkormányzat a sport, a kultúra, az ifjúság, az egészségügy, a bűnmegelőzés terén tevékenykedő, illetve egyéb társadalmi célból hasznos tevékenységet folytató szervezetek támogatására – a legutóbbi képviselő-testületi ülésen született határozat szerint.

Wald Kata

Három kategóriát érintően döntöttek a nem költségvetési szervek támogatásáról – idén is a sportra jutott a legtöbb forrás, ebben a szférában 14 szervezet nyújtott be igényt, és kapott is forrást.

A Komló Sport Kft. közel 75 millió forintot kap – a pénzt az NB I-es kézilabdacsapat és a teljes utánpótlás, a kosárlabda- és az asztalitenisz- és úszószakosztály működésére költi a sportszervezet. Emellett ebből finanszírozza a Városi Sportközpont világítási és hangosítási rendszerének korszerűsítésére, eredményjelzőjének cseréjére, valamint látvány csapatsportok támogatására vonatkozó társasági adó önrészét.

A Komlói Bányász mintegy 53 milliós támogatáshoz jutott, ezt a labdarúgó-, a sakk-, a teke- és a boksz-szakosztályokra, illetve működési, fenntartási költségekre fordítják. Ezenkívül részt vesz – taopályázathoz kapcsolódóan, önkormányzattal együttműködve – műfüves pálya építésében.

Kulturális célokra 2,6 millió forint felosztásáról döntöttek – a legmagasabb összeget a Pöndöly Egyesületnek, a Komlói Polgárőr Egyesületnek, illetve a Súgólyuk Egyesületnek ítélték meg. Külön kategóriát képviseltek az alapítványok: 15 szervezet részesedett az 1,79 milliós keretből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!