településkép

2018.03.27. 20:00

Változtatási tilalom lépett életbe a Mecsekoldalon

A város képviselő-testülete a legutóbbi ülésén döntött úgy, hogy változtatási tilalmat vezet be a Mecsekoldal egy bizonyos részén. Az intézkedésre az ott élők nyugalma, a megnövekedett gépjárműforgalom és a településkép védelmének megőrzése érdekében került sor.

HLB

Az önkormányzat tavaly decemberi ülésén fogadta el a város Településképi Arculati Kézikönyvét, s egyben megalkotta a településkép védelméről szóló rendeletét. A városrendezési koncepció elkészítése során egyebek mellett felmerült a Mecsekoldal beépítési intenzitásának a szabályozása is, mert több probléma is felmerült a területtel kapcsolatban.

A jelenlegi szabályozási előírások szerint a kisvárosias jellegű lakózónában lévő építési telkeken legfeljebb négy lakás építhető. Azonban vannak olyan összefüggő ingatlanok, amelyekre a város nem szeretné, ha több lakás épülne, elsősorban a jelenlegi településkép megóvása érdekében. Ráadásul a beépítések az érintett területeken olyan nagy gépjárműforgalmat generálnak, amelyet a közutak és közterek nehezen vezetnek el, és a környéken lakók nyugalmát is zavarja.

Ez a probléma leginkább az Angster József és a Surányi Miklós úttól északra, a Hunyadi János úttól nyugatra fekvő, kisvárosias lakózónában jelentkezik. Ezért a helyi építési szabályzat felülvizsgálatáig az érintett területen változtatási tilalmat rendelt el a testület a településkarakter megőrzése és a megfelelő szabályozás megalkotása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!