visszatekintés

2018.04.30. 07:00

Büszke a hatékonyabb ellenőrzésekre a pécsi közterület-felügyelet vezetője

Nemrégen számoltunk be a pécsi rendőrkapitányság tavalyi évben végzett munkájáról, ezúttal a közterület-felügyelet 2017. évi tevékenységéről kérdeztük Märcz Jánost, a testület vezetőjét.

HLB

Igen sokrétű a Pécsi Közterület-felügyelet munkája, számos feladatkört látnak el a testület munkatársai. Märcz János szerint elindultak egy új szemlélet mentén, amelynek során sikeresen vették az első akadályokat, ugyanakkor bevallotta, hogy van még hová fejlődniük.

Megvannak a célok, a rövid és hosszú távú elképzelések, amik azt eredményezhetik, hogy az itt élők és ide látogató turisták megismerjék, elfogadják és elismerjék a munkánkat – fogalmazott, hozzátéve, hogy tavaly az előirányzott feladatokat a lehetőségekhez képest maradéktalanul teljesítették, köszönhetően a kollégák lelkiismeretes és odaadó munkájának.

Mint megtudtuk, voltak jogszabályi változások, amik kisebb akadályokat jelentettek, ezek nagy részét leküzdötték. Hatékonyabb szolgálat szervezéssel, logisztikával elérték, hogy minden városrészbe eljussanak, jelen legyen a szervezet.

A legbüszkébb arra vagyok, hogy az általam irányított szervezet kezd csapatként dolgozni, hatékonyabbak vagyunk az ellenőrzések és a kivizsgálások területén is. A belvárosban lévő Király u. és Ferencesek u. újra visszakapta sétálóutca jellegét, ami nagy eredmény. Ezzel párhuzamosan beindult az üzemképtelen roncsautók elszállítása is. Egyre több akciót tartunk a zöldfelületek megőrzésének védelmében, valamint a kutyatartás szabályait is többet ellenőrizzük – hangsúlyozta a vezető.

Märcz János szerint a város közbiztonsági szempontból országos szinten is jó helyen áll, de nem szabad hátradőlniük, ezért az állapotért sokat kell dolgozniuk nekik is, hiszen nem csupán a rendőrségnek, hanem a közterület-felügyeletnek is igen jelentős a szerepe a közrend és közbiztonság fenntartásában.

– Az állampolgári visszajelzések egyre gyakrabban jutnak vissza hozzánk, és ezek nagy számban pozitív jelzések, a gyors intézkedést, a problémák elhárítását, a kollégák segítőkészségét, humanizmusát és a területeken lévő jelenlétet köszönik meg az itt élők.

Több tucatnyian vannak

A testület létszáma jelenleg 55 fő, a munkatársak irodai, gyepmesteri, mezőőri feladatokat látnak el, de sok kolléga a térfigyelő központban teljesít szolgálatot – és persze nem feledjük az utcán szolgáló felügyelőket sem. Märcz János szerint ugyanakkor egy ekkora város tekintetében lényeges létszámbővítés lenne kívánatos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!