Mohács

2018.04.27. 16:30

Piarista szerzetes oktatott

Intézményi továbbképzésen vettek részt a mohácsi Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola és a Szent Ferenc Katolikus Óvoda pedagógusai a közelmúltban.

W. K.

A Katolikus Pedagógiai Intézet szervezésében Görbe László piarista szerzetes tartott előadást a katolikus iskola és óvoda dolgozóinak.

A tanár példakép, ezért tisztában kell lennie azzal, hogy szabad ember-e, nem pedig valamilyen hamis támasz rabja. A keresztény pedagógusnak ismernie kell vallását, sugárzó, optimista személyiségnek kell lennie, aki az elbotló diáknak is segíteni akar és tud – fogalmazta meg az alapvető elvárásokat a szerzetes előadó.

A képzés során az univerzum világát ismerhették még meg a résztvevők. A fizika szakos szerzetes a rendhagyó képzés keretében rádöbbentette a hallgatóságot arra, hogy a világot az Isten tökéletes rendezési elv alapján alkotta, amelyben az ember is teremtmény, aki végtelenül keveset tud a világegyetemről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!