Siklós

2018.04.01. 15:20

Többet fordítanak sporttámogatásra

A tavalyi keretet egymillióval megemelve idén összesen 12 millió forintot osztott szét működésre támogatásként az erre pályázó sportegyesületek között a siklósi képviselő-testület.

Zs. K.

Annak ellenére, hogy az igények több mint 16 millió forintot tettek ki, a városi közgyűlésen megjelent szervezetek képviselői látszólag elégedetten távoztak a napirendi pont megszavazása után.

Virág László, a Jogi Ügyrendi és Humánerőforrás Bizottság elnöke elmondta, a tavalyi elszámoláskor előfordultak hiányosságok, ezért ebben az évben arra is jobban figyelnek, hogy a kapott összegeket arra használják-e fel a sportegyesületek, amire kapják.

A kulturális egyesületek működésének támogatásai közé az egyéb igények is bekerültek, mivel a rendezvények és fesztiválok támogatására korábban a költségvetésben 10 millió forintot irányzott elő a képviselő-testület Szentgyörgyváry Péter várkapitánynak, aki a vár és most már a művelődési ház, így a város programjait is szervezi.

Ezzel azonban az igények 1,9 millió forinttal haladták meg a rendelkezésre álló 4 milliós keretet. A kialakuló indulatos vitának végül Balázs Csaba alpolgármester hozzászólása vetett véget – elmondta, hogy a Siklósi Turisztikai Egyesület 4 és félmillió forint megtakarítással zárta az elmúlt évet, amelyből így pótolni tudják a szükséges forrást a pályázó szervezetek támogatásokra. Így egyebek mellett az Országos Mentőszolgálat Alapítvány, a siklósi kórház, a siklósi rendőrkapitányság is önkormányzati támogatásban részesülhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!