palkonya

2018.05.11. 09:35

Pünkösdkor újra nyitnak a vendégváró borospincék

Huszonnegyedszerre nyitja meg kapuit májusban a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék. A Villányi Borvidék leghangulatosabb falucskájába több ezer látogatót várnak.

W. K.

Palkonya, a Villányi Borvidék kincsesdobozaként emlegetett települése komoly múltra tekint vissza. A község legnevezetesebb műemlék együttese a faluvégi domboldalt beborító, 53 présházból álló pincesor, ahol mint minden évben, idén pünkösdkor is kinyílnak a pinceajtók, hogy a borgazdák a településre érkező vendégek előtt széles körben megismertessék legszebb tételeiket.

Az idei évben először, immár két napon át várják a látogatókat a rendezvényre, ahol 10 pincészet, 25 féle előzetes minősítésen átesett szortimentjéből lehet kóstolni.

A szervezők előzetes tájékoztatása szerint a kóstolójegy 2900 forintba kerül, amely egy üvegpoharat és 10 kóstolójegyet tartalmaz.

A programok összesen 8 helyszínen, szombaton délelőttől egészen vasárnap estig tartanak. Gyermekkoncertek, kiállítások, hagyományőrző bemutatók, délutántól éjszakába nyúlóan pedig könnyűzenei koncertek várhatóak.

A rendezvény ideje alatt gasztroudvar működik a Malomparkban, ahol a street food-tól, az igazi sváb ételekig minden megtalálható lesz, amelyek a könnyed borok mellé megfelelő kísérőként szolgálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!