Nemzeti Regatta

2018.06.12. 17:30

A legjobbak között vannak a baranyai vitorlások

Az ország különböző pontjairól ötven település színvonalas vendéglátásával ünnepelte hétvégén Siófok a várossá válásának 50. évfordulóját. A Nemzeti Regattán megyénk öt települése képviseltette magát, Harkány és Orfű a legjobbak között zárta a versenyt.

Zs. K.

Harkány és Orfű is a legjobbak között végzett a hétvégi, Siófokon megrendezett Nemzeti Regattán. Az ötvenegy település részvételével megrendezett balatoni vitorlásversenyen Harkány csapata harmadik helyezést ért el, a sárkányhajó versenyben pedig az orfűi kajak-kenusok szintén a dobogóra állhattak a megmérettetés végén.

– Nagyon büszke vagyok a csapatra, igazán ügyesek voltak. Öröm volt nézni, hogy küzd a csapat Orfű sikeréért – mondta Kajdy Zita, Orfű polgármestere. Mint mesélte, az ízek utcájában is bemutatkoztak és pillanatok alatt elfogyott a finom medvehagymás pogácsa is. A vitorlás versenyben időeredmény alapján az ötödik helyre sorolták a csapatot, ugyanis a szélcsend miatt nem indítottak több futamot.

A mohácsiak halászlét főztek, a harkányiak a fürdőváros adottságait mutatták be a nagyközönségnek, a siklósiak sátrában pedig nagy sikert aratott a Tenkes kapitánya című filmből megidézett boros jelenet. A tenkes­aljai küldöttség meg szerette volna mutatni, hogy Siklós is a villányi borvidék része, ezért borral, hidegtállal kóstoltatták a látogatókat. A Vivat Bacchus együttes külön a Nemzeti Regattára írt dala is óriási tapsot kapott, a produkciót a második helyre értékelte a – közönség reakcióját is szem előtt tartó – zsűri.

A pécsi csapatot erősítette többek között Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke is, ám a verseny szabályzata szerint a hajókat csak a hozzájuk sorsolt hajókapitány vezethette, így nem volt szerencséje a megyeszékhelyt képviselő legénységnek.

Egymillió forintot ajánlott fel a Bahart

Több település is inkább ismert közéleti személyt ültetett a hajóra. Olimpikonjaink, ismert színművészek, zenészek, televíziós műsorvezetők is vízre szálltak. A pécsi kötődésű Dárdai Pál korábbi labdarúgó szövetségi kapitány Zamárdi csapatát erősítette. A dombóváriak visszaléptek a településen történt hétvégi tragédia miatt. Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója bejelentette, a hajózási társaság egymillió forintot ajánlott fel a tragikus balesetben elhunyt családtagok megsegítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!