renoválás

2018.06.25. 13:07

A nyáron felújítják az iskola mosdóját

Folytatva a hagyományt, az Unlilever Magyarország Kft. 2018-ban is meghirdette a Domestos Iskolamosdó Felújítási Programot, amelynek keretein belül idén négy hátrányos helyzetű iskola nyert el összesen 15 millió forint támogatást vizesblokkjaik renoválására.

Wald Kata

Az elmúlt 3 év során több mint 37,8 millió forint folyt be a Domestos jóvoltából „felújítási kasszába”. A győztesek kihirdetése után a felújítási munkálatok a nyári szünetben meg is kezdődnek, így a szeptemberi tanévkezdésre valamennyi iskolában modern és megújult mosdó várja majd a diákokat.

A 2015 óta negyedik alkalommal meghirdetett programban idén is nyílt szavazás útján választották ki a győztes iskolákat. A szavazatokat a program honlapján adhatták le az érdeklődők idén március 1. és május 31-e között az Emberi Erőforrások Minisztériuma segítségével kiválasztott nyolc tanintézményre, amelyek közül végül a legtöbb voksot a Hetvehelyi Általános Iskola kapta.

Az Unilever Magyarország Kft. idén is támogató partnerek bevonásával hajtja végre a programot, akik pénzadománnyal, építési eszközökkel, segédanyagokkal, fürdőszobai felszerelésekkel vagy fuvarozással járulnak hozzá a nyári renováláshoz.

2015-ös indulása óta a Domestos Iskolamosdó Felújítási Program az idei győztesekkel együtt összesen 19 hátrányos helyzetű vidéki kisiskolában javíthatott a diákok higiéniás körülményein, több ezer gyermeknek biztosított megfelelő színvonalú tisztálkodási lehetőséget.

A program fontos hozzájárulás ahhoz, hogy enyhüljenek az iskolák higiéniai problémái, és kitűnő eszköz, hogy felhívja a pedagógusok, szülők figyelmét az iskolai illemhelyek tisztaságának fontosságára, illetve ösztönözze a gyerekeket a helyes tisztálkodási szokások elsajátítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!