mohács

2018.06.12. 20:18

Dupla sószobát adtak át a mohácsi gyermekosztályon

Varga Péter, a Kozármislenyi Rotary Klub titkára kezdeményezte és koordinálta a Mohácsi Kórház gyermekosztálya sószobájának bővítését, ahol az elmúlt hétvégétől gyógyulhatnak a légúti betegségben szenvedő gyermekek.

Forrás: Mohácsi Újság.hu

A Rotary Klub egymillió forintos adományával létrehozott helyiség ünnepélyes átadásán a kilenc éve alakult kozármislenyi szervezet tagjai mellett Erdélyből, a velük együttműködő Szamosújvári Rotary Klubot képviselték.

A sószobában, amelynek alapterülete a korábbi kétszerese, s a két falat beborító tíz tonna sótömb is az előző duplája, most további olyan korszerű eszközöket is elhelyeztek, mint a légkondicionáló berendezés, az orrszívó, illetve a szobában tartózkodó gyermek aktuális állapotát, azaz, a szervezetének oxigén-ellátottságát ellenőrző műszer.

– Légúti betegség miatt évente átlag kétszázötven gyermek szorul kórházi ápolásra, de visszatérően mintegy négyszázan kapnak ellátást – mondta dr. Kardos Mária, a gyermekosztály főorvosa. A sószobát a térségből beutalóval vehetik igénybe a rászorulók. A beteg számára a sószobában rendszeresen eltöltött egy-két óra lényeges állapotjavulást eredményez, könnyíti a gyógyulásukat, ugyanakkor olcsóbbá téve a kezelést, lerövidíti a kórházban tartózkodás idejét is.

Román József, a Kozármislenyi Rotary Klub elnöke megemlítette, hogy hazánk 38 városa 54 rotary klubjának 1200, különböző szakterületen dolgozó tagja önkéntes alapon szervezi a humanitárius, jószolgálati tevékenységét.

– A barátság, jótékonyság, önzetlenség jegyében végzett munkánkat az erdélyi szamos­újvári klubtagjainkkal karöltve szervezzük. A tagdíjakból, különböző jótékony rendezvények bevételéből támogattuk eddig partnertelepülésünk óvodájában már a sószoba létesítését, ilyet hoztunk létre nemrégiben Kozármislenyben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!