Harkány

2018.06.20. 17:15

Egy hajót bérelhetnek az iskolások a regattán nyert díjból

A harkányi Kitaibel Pál Általános Iskola tanulói kapták meg azt a 150 ezer forintot, amelyet az elmúlt hétvégén megrendezett Nemzeti Regattán nyert a Harkányi Turisztikai Egyesület. A diákok hajókirándulásra használhatják az adományt.

Zs. K.

A turisztikai egyesület az elnyert további 200 ezer forintot városmarketingre fordíthatja. Végi János, az egyesület elnöke elmondta, még az idén további szelfipontok állítását tervezik, az egyiket a fürdő területére, a másikat pedig a katolikus templom előtti területre, hogy az egyre több turistát vonzó, évente megrendezett Jézus szíve búcsú résztvevői is megörökíthessék a Harkányban töltött napokat. Ezen kívül további terveik is vannak, főként a téli, az adventi időszakot szeretnék a turisták számára vonzóbbá tenni, egy műjégpálya kialakítása is felmerült.

A Harkányi Turisztikai Egyesület által működtetett Tourinform iroda az idén ünnepli működésének huszadik évfordulóját, a kerek jubileum kapcsán a Magyar Turisztikai Ügynökség szervezésében nemrégiben megtartott Tourinform-találkozón elismerő oklevelet vehetett át Mojzes Tamás, a harkányi iroda vezetője

Megtudtuk, az évente több mint másfél millió vendéget kiszolgáló Tourinform-irodák információikkal forgalmat generálnak, ami a vállalkozók bevételeiben realizálódik, így az irodák tevékenysége közvetve jelentősen hozzájárul az állami turisztikai bevételekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!