Gyula–Szigetvár

2018.07.03. 09:45

Elismerték a baranyai erdészeket

A Kárpát-medencei magyar erdészek legjelentősebb találkozóját, a 149. Vándorgyűlést tartották meg Gyulán a napokban.

Zsigmond József

Őcsény, 2008. október 20. Az Európai Erdők Hete alkalmából a Gemenc Zrt. erdőfelújítási tervét Janács Gergely erdész ismerteti az őcsényi 4. osztályos tanulókkal. A cég filozófiája szerint csak a generációkon átívelő természetszeretetből fakadó természetvédelem lehet sikeres, ezért kezdik a felújítást a helyszínen tartott rendhagyó tanórákkal. A közel egy hektárnyi területen található régi nemes nyár állományt őshonos fehér nyár erdőre cserélik le.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Kiss Dániel

Az ünnepi közgyűlés keretében a Mecsekerdő Zrt. munkatársai több rangos kitüntetést vehettek át. Papp Tivadar, a Szigetvári Erdészet kerületvezető erdésze Decrett József-emlékérmet kapott a hagyományos erdész, vadász, erdei iskolai nevelésben nyújtott kiemelkedő szakmai teljesítményének elismeréseként.

Az erdőgazdálkodás helyi fejlesztése terén végzett tevékenységéért elismerő oklevélben részesült: Pappné Németh Tünde, a Kikerics Erdészeti Erdei Iskola vezetője, továbbá Ács László, a Sásdi Erdészet kerületvezető erdésze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!