Barátok közt

2018.07.03. 17:25

Tóbarátok: mindenkinek megvan a reszortja

Az idén májusban ünnepelte fennállásának negyvenedik évfordulóját a BCM Kovácshida Horgászegyesület, az ünneplés után az ötévenként esedékes tisztújító közgyűlést is megtartották, ahol új vezetőséget választottak.

Zs. K.

– Célul tűztük ki, hogy egyesületünk csaknem 300 fős tagsága számára olyan felületet biztosítsunk, ahol a modern, szerteágazó horgászat technikái és módszerei békésen megférnek egymás mellett, és minden horgász a saját habitusának megfelelően alkalmazhatja ezeket – mondta Pál Zsolt titkár. Törő Árpád elnök feladatai közé tartozik az egyesület napi életének koordinálása és érdekeinek képviselete.

Pál Zsolt titkár az egyesület pénzügyeit tartja rendben, míg Miklós Bence alelnök a fejlesztések lebonyolításáért felel majd. Szlipcsevics Krisztián tógazda és horgászmester a tavak vízminőségének javításán dolgozik, a partok gondozását irányítja és a szükséges haltelepítéseket szervezi, Bartha Gábor pedig az évente több alkalommal is megszervezendő horgászversenyek lebonyolításában vállal szerepet.

Az egyesület továbbra is felkészült a több napra érkező horgászok fogadására sátorozási és főzési lehetőség biztosításával. A szervezetnek az aktív tagok mellett kétszáz pártoló tagja van.

Az Ormánságban található, három tóból álló tórendszer látogatói az ország minden részéből érkeznek ide, ahol egyre inkább előtérbe kerülnek az ökoturisztikai törekvések. Az egyesület kezelésébe került az egykori Bő-folyó medrében csordogáló Egerszegi-csatorna is, a benne rejlő lehetőségeket a vezetőség tagjai szeretnék kiaknázni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!