Almamellék

2018.07.25. 14:00

Ingyen készítette el a kopjafát a településnek

Pál János fafaragónak már több kiállítása is volt, most pedig az augusztus 4-én megrendezésre kerülő Elszármazottak találkozójára készít el önként egy kopjafát.

Zsigmond József

Budapest, 2017. november 4. Az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozatai kopjafája a Rákoskeresztúri új köztemetõ 301-es parcellájában a forradalom leverésének és a szovjet csapatok bevonulásának 61. évfordulóján, a nemzeti gyásznapon 2017. november 4-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Hagyományteremtő szándékkal először rendezik meg a településen az Elszármazottak találkozóját augusztus 4-én, szombaton. Érkeznek vendégek a megye különböző részéről, Budapestről, de külföldről is, Szlovákiából, Horvátországból. A nap egyik jelentős eseménye a kopjafaavatás lesz, melyet az elszármazottak tiszteletére állítanak fel.

– Januárban említettem meg Pál Jánosnak, hogy egy ilyen találkozót szervezünk – mondta el Szilágyiné Kadiró Erika polgármester. – A fiatalember autodidakta módon kezdett fafaragással foglalkozni, több kiállítása volt már. Rögtön közölte, hogy készítene a neves eseményre egy kopjafát, amit ingyen felajánl a település számára – tette hozzá.

Ekkor nyílik meg a Múltidéző kiállítás a faluházban, melyet a helyi lakosok összefogásával hoztak létre. Rengeteg régi tárgyat, bútorokat, konyhai eszközöket, régi fotókat ajánlottak fel, így egy régi konyhát és egy szobát tudtak teljesen berendezni. A délelőtt a gyerekekről szól, egy különlegességgel is készülnek. Borsos István tárogatós műsora közben megpróbálják a közönséget bevonni egy közös éneklésbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!