Szigetvár

2018.08.24. 16:44

A Zrínyi Maraton 1566 percig tart

Folyamatos lesz a műsorsorozat szombat este 20 óra 6 percig.

Mészáros B. Endre

A Zrínyi Miklós Fúvószenekar és karnagya, a zeneiskola vezetője találta ki és fogja össze a Zrínyi Maraton kultúrkegyeleti programsorozatot, mely ma 18 órakor a várban kezdődik ünnepélyes megnyitóval. Ekkortól pedig folyamatos a műsorsorozat szombat este 20 óra 6 percig.

A nyitányt követően a dzsámiban a Tinódi Vegyeskar ad hangversenyt, a könyvtárban Zrínyiről szólnak előadások, éjszakai múzeumlátogatást szerveznek, éjfélkor pedig különleges fáklyás felvonulás lesz a városban. Szigetváron 29 Zrínyi-emlékhely található, melyből a 19 belvárosit keresik fel. Éjjel szentmise jön, hajnalban virrasztás, reggel 6-tól fúvószenekar fúj ébresztőt.

Aztán 8 órától öt órán keresztül diákok és önkéntes felnőttek olvassák fel a Szigeti veszedelmet. Lesz hagyományőrző bemutató a várban, hangverseny a zeneiskolában, menetzenével újabb séta az emlékhelyekhez, koncertek a zeneiskolában, a dzsámiban, majd záróünnepség 19 órától a várban. S mindehhez sajátos folytatást terveznek, 1566 kis 20 centi átmérőjű, időtálló fémkoszorúnak keresnek patronáló gazdát, és egy helyen lesz állandóan látható az összes koszorú.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!