Nagynyárád

2018.08.02. 12:30

Bemutatkozhattak az ország kékfestői

Idén is a kék volt a hagyomány színe Nagynyárádon, ezreket vonzott az ünnep.

Szabó Dániel

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a hétvégén Nagynyárádon az Országos Kékfestő Fesztivált, ahol ismét számos érdekes attrakcióval várták a szervezők a kilátogatókat, a már tradicionális programsorozat keretein belül.

A szombati megnyitó előtt Nagynyárád díszpolgárára, Sárdi János kékfestőre, a Népművészet Mesterére emlékeztek meg koszorúzással a művész sírjánál. Sárdi híres kékfestőműhelye idén is nyitva állt a látogatók számára, ahol mindent megtudhattak az érdeklődők ezzel a népművészeti ággal kapcsolatban. Emellett a meghívott fellépők színvonalas táncos-zenés színpadi produkciókkal, koncertekkel, előadásokkal szórakoztatták a vendégeket, és természetesen az idei évben is elengedhetetlen részét képezte a fesztiválnak a kékfestő anyagokból készült ruhabemutató.

Akik pedig nem szerettek volna valamilyen szuvenír nélkül távozni, azoknak sem kellett csalódni, hiszen a helyszínen felállított kézművesvásáron mindenki találhatott az igényei számára megfelelő ajándéktárgyakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!