szaporca

2018.08.06. 17:30

Értékekkel töltik fel a Kincses Baranyát

Újra kardot rántanak a siklósi lovagok és a szigetvári vitézek, bemutatkoznak a mohácsi busók, megelevenedik a mozsgói kakasfesztivál, lesz kakasütésversenyértékes nyereményekkel – a szervezők szándéka, hogy a Bőköz Fesztivál keretében élményteli betekintést nyújtsanak a Kincses Baranya világába.

W. K.

Fotó: Kálmándy Ferenc

Szaporcán augusztus 24–26-án megnyílik a Tenkes kamra, a geresdlaki gőzgombóc, a nagypalli pogácsa, a mohácsi halászlé és sokác bab készítésébe is belekóstolhatnak az érdeklődők. A fekedi stifoldert, a mároki savanyúságokat is megízlelhetik itt. Baranyai kézművesek mutatják be munkájuk legjavát.

Újdonságok is szerepelnek ebben az esztendőben a fesztivál programjában. Idén első alkalommal Ormánsági Leány- és Legénypróbára várják a vállalkozó szellemű ifjabb és érettebb bátrakat embert próbáló feladatokkal. Lesz petrencésrúdtartás, szalmabála-gurítás és tárcsahajítás is. Egyéniben és csapatban is lehet nevezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!