Villány

2018.08.18. 14:31

Felülmúlta célját a jótékony sportoló

Több mint 670 ezer forint adományt gyűjtött Schmidt Ferenc, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének dél-dunántúli régióvezetője a Bátor Tábor Alapítványnak.

Zs. K.

A Villányi Borvidék munkatársa szombaton Szálkán állt rajthoz élete első triatlon versenyén, amit 2 óra 51 perc alatt teljesített. Az 500 méter úszás, 45 kilométer kerékpározás és a 10 kilométer futás mellett hatalmas teljesítmény az a csaknem 672 ezer forint is, amelyet Ferenc a kampányával gyűjtött. Az összeggel a Bátor Tábor Alapítvány súlyosan beteg gyermekek és családtagjaik számára szervezett ingyenes táborozást támogatták az adományozók.

Az élményterápia segítségével a táborozók visszakapják az elveszett gyerekkort: biztonságos közegben szereznek új élményeket, kitágítják saját határaikat, és erőt gyűjthetnek a betegség elleni küzdelemhez. Az alapítvány évente 1000 táborozónak változtatja meg az életét, és 1000 önkéntesnek segít abban, hogy új oldalukat ismerjék meg. Az összegből a gyermekek fél éves gyógyszeres kezelését és a gépek fenntartását tudják finanszírozni.

Ferencet a verseny közben a párja és a fia, Ádám frissítette, aki egyébként szintén lelkesen követte a kampány alakulását is. A sportoló bízik abban, hogy minél többen kedvet kapnak ahhoz, hogy a sport által egy jótékony célt támogassanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!