fejlesztés

2018.08.03. 07:00

Hamarosan kiderül, hogy lesz-e akvapark Tüskésréten

Jól halad a tüskésréti terület fejlesztése, a nemsokára elkezdődő harmadik ütem során a tó északi részén családi parkot alakítanak ki, ahol egy kisebb rendezvényteret, színpadot is létrehoznak. A 380 millió forintba kerülő beruházás mellett őszre eldőlhet az akvapark sorsa is.

HLB

Folyamatosan épül-szépül a mára a pécsiek egyik kedvenc kikapcsolódási helyszínévé váló Tüskésrét. Az elmúlt években számos fejlesztést hajtottak végre a területen, s ugyancsak újabb projektek kezdődhetnek a közeljövőben.

Ennek első lépéseként azonban megemelik a wakeboard-pályát üzemeltető cég bérleti díját, hogy az európai uniós pályázat keretében létrehozott új játszótérnek, focipályának és egyéb eszközöknek az amortizációját ki lehessen gazdálkodni, mondta megkeresésünkre Merza Péter, a városfejlesztési társaság vezérigazgatója.

– Ez a díjemelés biztosítja, hogy hosszú távon is lesz fedezet az önkormányzatnál ezen élményelemek karbantartására és felújítására. Ez egyébként megfelel az uniós szabályoknak – fogalmazott a szakember. Az éves bérleti díj egyébként az eddigi nettó 3,42 millió forintról 4,68 millió forintra emelkedik.

Ami pedig a további terveket illeti, pár hónap múlva megkezdődik a terület harmadik fejlesztési üteme, hiszen már megkötötték az erről szóló uniós pályázat támogatási szerződését.

– Ennek keretében a tótól északra található részen családi parkot alakítunk ki új játszótéri elemekkel, emellett egy kisebb rendezvényteret, színpadot is létrehozunk; mondhatni, hogy a megkezdett irányban halad tovább a fejlesztés, amire nagyságrendileg 380 millió forintnyi uniós forrás áll rendelkezésre – hangsúlyozta Merza Péter.

A legutóbbi fejlemények kapcsán szóba került, hogy Tüskésréten épülhetne meg a sokak által várva várt fürdőkomplexum.

– Az akvaparkról érdemben idén ősszel lehet nyilatkozni, amikor befejeződik az a fúrás, amely a meleg vizet szolgáltathatja a létesítményhez. Ennek tükrében lehet minden nyitott kérdést lezárni a helyszín, a tervezett funkciók és a fürdő méretét illetően. Úgy tervezzük, hogy idén szeptemberben-októberben az ehhez kapcsolódó valamennyi helyi és központi döntést meg szeretnénk hozni – tájékoztatott a vezérigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!