Baranya

2018.09.27. 16:30

Egyre népszerűbb az egyszerű munka az őszi betakarítások idején

Az őszi betakarítások idején a gazdálkodóknak több munkaerőre van szükségük, mint máskor. A legjobb megoldás az átmeneti létszámnövelésre az úgynevezett egyszerűsített foglalkoztatás, amely az idénymunkások alkalmazásának legcélszerűbb módja.

W.K.

Az egyszerűsített foglalkoztatás szabályait mezőgazdasági és turisztikai idénymunkára, alkalmi munkára lehet alkalmazni. Előnyös, hiszen egyszerű a bejelentése, alacsony az adóterhelése és rugalmas az idénymunkáknál. A munkáltatónak a munkaviszony minden naptári napjára, munkavállalónként mezőgazdasági és turisztikai idénymunka esetén 500 forintot, alkalmi munka esetén 1000 forintot kell fizetnie. A befizetést a következő hónap 12-éig kell teljesíteni.

Baranyában tavaly 6947 munkáltató több mint 36 ezer főt, idén július végéig 6158 munkáltató több mint 29 ezer munkavállalót alkalmazott egyszerűsített foglalkoztatással. A tapasztalatok szerint ősszel is jelentősen növekszik a bejelentések száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!