szórakozás

2018.09.16. 20:00

Gamerek foglalták el az Expo Centert – videó!

A játékosvilág nagy örömére a hétvégén Pécsre látogatott a régió legnagyobb gamer bulija, a PlayIT Show.

Tóth Viktória

Fotó: Löffler Péter

Az egyre nagyobb körben népszerű PlayIT Show nemtől és kortól függetlenül nyújt érdekes és változatos programot mindenkinek, aki érdeklődik az IT (információs-technológia)-kütyük, a mobiltelefonok vagy a videojátékok világa iránt. A show hetedik éve járja az országot és viszi el a gamer közösséghez a legújabb PC- és konzoleszközöket, kiegészítőket és más újdonságokat. A rendezvényekről természetesen nem hiányozhatnak az ország legnépszerűbb videósai sem, akikkel személyesen is találkozhatnak a látogatók.

A legmenőbb játékok, a legismertebb videósok, a legújabb technológiák szombat on a Pécsi Expo Centerben voltak elérhetőek. A rendezvényközpont előtti tér már a kezdés előtt megtelt lelkes gyerekekkel és szüleikkel. Ki-ki kedvenc karakterének beöltözve, vagy a kütyüjét szorongatva várta, hogy végre kinyíljanak a kapuk.

A számítógépjáték-forgalmazók elhozták a legfrissebb, az utóbbi időszakban piacra dobott videojátékaikat, de a tavalyi év legnagyobb kedvencei és a korábbi évek sikerjátékai is helyet kaptak a pécsi PlayIT-en. Több e-sport-helyszínnel is találkozhattunk, ahol egyénileg, de csapatban is megküzdhettek a játékosok, a League of Legends, a Clash Royale és a Hearthstone is elérhető volt. A felsoroltak mellett a legnépszerűbbek talán a 20-30 évvel ezelőtti számítógépek és konzolok voltak, melyekkel a rendezvényen többségében az idősebbek játszottak.

Az esemény központi helyszíne természetesen a színpad volt, ahol egész nap változatos versenyek, kvízek és vetélkedők követték egymást. A bemelegítő játékot Beniipowa vezényelte, majd a Minecraft kedvelői örülhettek, a gameshow-n Uborcraft és Gery szerepeltek. A Pamkutya formációból ismert srácok pedig a színpadi szereplés mellett kötetlen beszélgetésre is kaphatóak voltak.

Többen saját készítésű jelmezben, rövid előadás kíséretében jelenítettek meg egy-egy karaktert játékokból, filmekből, vagy animékből. Így a rajongók szembetalálkozhattak kedvenc, ikonikus karaktereikkel, és fotózkodhattak is velük. Shiro Amiri, Captain Harley HS és Nixinke is megelevenedett.

A dedikáló zónában a sorban állást követően mindenki begyűjthetett egy-egy aláírást kedvencétől, a szerencsésebbek közös fotót is készíthettek a sztárokkal. A gyerekek nagy örömére a népszerű videósok mintáival ellátott termékek is kaphatóak voltak. Nem hiányozhatnak a Mozdulj Gamer Mozgalom programjai sem, amik két online meccs között a valóságban is megmozgatják a játékosokat. Így a gyerekeknek lehetőségük volt kipróbálni a lézerharcot is a rendezvénycentrum udvarán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!