fesztivál

2018.09.18. 18:00

Jön a Pécsi Napok, sok extrával

Immár huszonkettedik éve töretlenül megrendezik a Pécsi Napokat – a helyszínek és a név időnként változott –, s ezúttal, vagyis szeptember 20–23. között közel másfél száz program lesz, gasztronómiai különlegességekkel, kézműves portékákkal.

Mészáros B. Endre

A fesztivál főbb helyszínei ezúttal is a belvárosban találhatók, a Széchenyi téren, a Kossuth téren, a Sétatéren és a Szent István téren, de a társrendezvények sokfelé eljutnak a városban. A programok a hagyományoknak megfelelően ingyenesek, és természetesen ezúttal is pazar lesz a könnyűzenei kínálat.

A Széchenyi téren fellép a focicsapatnyi méretű Pannonia Allstars Ska Orchestra, a hazai színeket a nemzetközi együttes, a Mongooz and the Magnet képviseli, valamint a Band of Streets fúvós banda, akik New Orleans-i indíttatású utcazenét játszanak. Egy kicsit hazainak tekinthetjük Takács Esztert is, aki Juhász Kristóf társaságában hozza az Első puszi gyerekelőadást. Fellép továbbá a Dinamit, Rudán Joe-val az élén, tehát itt is van helyi érdekeltség. A szomszédos Horvátországból érkezik a Wind orchestra of City of Petrinja és nagy bulit ígér a Necc party. No, és ha Pécsi Napok, akkor kihagyhatatlan a Bor és Dal Ünnepe, szüreti felvonulással, különböző népek bordalaival és táncaival.

A fesztiválhoz több kisebb fesztivál és tematikus nap is csatlakozik. Lesz például Pécsi Tanuló Fesztivál, immár a második, melynek keretében többek között retro könyvvásár, kesztyűs örömök, római divatbemutató és hétköznapi hősképzés várja az érdeklődőket. A Pannon Filharmonikusok a Mesterek és Tanítványaik koncertsorozatot mutatja be a város főterén, a PTE Pont Itt keretében egészségügyi szűrések, tanácsadások, borkóstoló, Teddy maci kórház, kvízjátékok, minipiac, sport, játék és látványos színpadi produkciók láthatók a Kossuth téren. Mindezeken túl szeptember 20-án zajlik a Meszesi Roma Nap a Fund Cigány Alapfokú Művészeti Iskolában. Szeptember 21-én pedig Pécs testvérvárosának, Aradnak a napja lesz a Széchenyi téren, többek között a Mario and the Teachers koncertjével.

Ha pedig ez sem lenne elég, a Pécsi Napok rendje szerint idén is megrendezik a bordalfesztivált, villánykövesdi, villányi és pécsi programokkal.

XXII. Európai Bordalfesztivál

villánykövesd A boros dalnokok éves pécsi találkozója szeptember 21–23. között zajlik a svéd Mercurii-Ordens sångkör, az olasz Coro Cittá Di Soave, a lengyel Pochodnia Chór Męski, az orosz Karelian Male Choir, a Bartók Béla Férfikar, Zhang Yu Carolyn kínai énekesnő és a Zengő együttes részvételével. Villánykövesden indul az ének 21-én 17 órakor, lesznek villányi pincekoncertek, a gálát a Kodály Központban 22-én 19 órakor rendezik, a Népek bordalai, táncai szabadtéri műsor szeptember 23-án 15 órakor látható, hallható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!