érdekesség

2018.09.29. 16:30

Vakrandira hívják most az olvasókat a bólyi könyvtárba

Különleges kölcsönzési lehetőséget kínál a Bólyi Városi Könyvtár az idei Országos Könyvtári Napok keretein belül. Kézműves foglalkozással is várják az érdeklődőket.

W. K.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Lucky Business

Október első hetében „Könyvtári Vakrandira” várják a kalandvágyó olvasókat. Ennek lényege, hogy a becsomagolt könyvekből „vakon” kell választani, és csak otthon, a kibontás után derül ki, mit is kölcsönözött ki az ember valójában.

Az október 2-től 6-ig tartó Országos Könyvtári Napok mint a könyvtáros szakma legjelentősebb eseménye 2018-ban is több ezer könyvtár összefogásával valósul meg a lakosság széles körének bevonásával – a programhoz a bólyi intézmény, mint minden évben, idén is csatlakozott. Ennek keretén belül könyvbemutatót is tartanak, és a Családok Évének jegyében számos hasznos családbarát szolgáltatással is várják majd az érdeklődőket. „Szelfizz a családdal” című fotókiállítás nyílik, „A családom és én” címet viselő rajzkiállítást láthatnak a vendégek, és október 2-án 15 órától egy délutáni családi barkácsolós, kézműves foglalkozást tartanak, ahová felnőtteket, gyerekeket egyaránt várnak.

A Városi Könyvtár emeletén található Helytörténeti kiállítás az Országos Könyvtári Napok keretén belül is díjmentesen látogatható. Fontos tudni, hogy szakmai továbbképzést is tartanak az intézményben az országos program részeként, ezért a bólyi könyvtár október 3-án, szerdán zárva tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!