állatkert

2018.09.20. 07:00

Virtuális utazás során sétálhatunk a dinókhoz

Egy kifejezetten Pécshez és a Mecsekhez kapcsolódó, különböző földtörténeti korok sajátosságait és élővilágát bemutató alkalmazást mutattak be sajtótájékoztató keretén belül a Pécsi Állatkertben.

Miholics Zoltán

Fotó: Laufer László

Az applikáció különlegessége, hogy VR eszközökön keresztül lehet megtekinteni, melynek során a felhasználó saját maga barangolja be a virtuális teret, lépeget korról korra, és tud meg hasznos, érdekes információkat például jura kori dinoszauruszokról.

A körülbelül tizenötmillió forintba kerülő beszerzés az egyik első mérföldköve annak a folyamatnak, melynek keretén belül élményközpontot kívánnak létrehozni a Pécsi Állatkert területén, ahol rendhagyó élménypedagógiai módszerekkel szeretnék közelebb hozni a diákokat a természettudományi kutatásokhoz, illetve azok vívmányaihoz, ezáltal felkeltve a tudományterület iránti érdeklődésüket – mondta el Varga Tamás a Pécs­Zoo képviseletében. 2019 és 2021 között nagyjából 13 ezer diákot kívánnak megszólítani.

Őri László alpolgármester hozzáfűzte, hogy a most elindított projekt egy sorba illeszkedik bele, hiszen a nemrégiben született együttműködési megállapodás a Pécsi Állatkert, a Pécsi Tankerület, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság között, melynek keretében olyan nehéz sorsú pécsi és a régióban lakó gyermekek számára biztosították az állatkerti látogatás lehetőségét, akik önerőből nem jutottak volna el oda. Az 500 millió forintos pályázati forrásból megvalósításra kerülő élményközpont elsődleges célja, hogy az iskolai oktatást kiegészítve, életre szóló élményt adó ismereteket nyújtson az általános és középiskolásoknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!