Máriagyűd

2018.10.18. 16:30

Az elváltak számára nyújtanak tanácsokat novemberben

A reménység lesz a központi témája annak a lelkigyakorlatnak, amelyet Madocsai Bea és munkatársai vezetnek november második hétvégéjén a Domus Mariae lelkigyakorlatos házban, Máriagyűdön.

W. K.

Ahogy a mottó, „Csak Istenben nyugszik meg a lelkem, mert tőle jön reménységem.” zsoltárrészlet is jelzi, azokat az egyedül élő szülőket várják a lelkigyakorlatra, akiket társuk elvesztése, a különválás mélyen megsebzett, és emiatt új reménységre, vagy a reménységben való elmélyülésre van szükségük.

A közösségi jellegű hétvége célja, hogy a résztvevők ráébredjenek arra, Istennek milyen mondanivalója van számukra, milyen döntést kell meghozniuk ahhoz, hogy együtt tudjanak működni a gyógyító gondviseléssel. Madocsai Bea, aki az Emmánuel Közösséggel évek óta szervez hasonló témájú lelkigyakorlatokat, a program hatékonyságát elsősorban a sorstársakkal közösen eltöltött idő felszabadító erejében látja.

A lelkigyakorlatokon megmutatkozik Isten irgalmas arca, és az, hogy az egyházban a sebzett embereknek is helye van. A résztvevők a hétvégéről hazatérve megértik, hogy ha sikerül személyes kapcsolatot teremteni az Úrral, akkor a körülmények változása nélkül is lehet gyógyulni. A lelkigyakorlatra jelentkezni október 29-ig lehet a Pécsi Egyházmegyénél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!