mi lesz?

2018.10.09. 11:30

Nincs egyetértés a gyűdi otthon üzemeltetése kapcsán

Hónapok óta húzódó ügy, az idősek otthonának üzemeltetése kapott az elmúlt napokban kiemelt figyelmet Siklóson.

Zs. K.

Rendkívüli sajtótájékoztató keretében mondtak ellent a napokban Mojzes Tamás és Pataki Gabriella siklósi képviselők, valamint Mehring-Tóth Szilvia, a siklósi Szociális Kerekasztal elnöke annak, hogy az idősek otthonának üzemeltetését az önkormányzat átadja egy nonprofit cégnek. Mehring-Tóth Szilvia a siklósi szociális kerekasztal elnöki pozíciójáról is lemondott, amelyet azzal indokolt, hogy a közelmúltban megalakult szakmai fórum érdemben még meg sem kezdhette munkáját, amikor egy olyan kardinális kérdésben, mint az időskorúak gondozása, a véleményük meghallgatása nélkül, elkezdték a közbeszerzési eljárást, vagyis az otthon szerinte szakmailag nem indokolt „maszekba” történő kiszervezését.

Mojzes Tamás képviselő hangsúlyozta, érthetetlen kapkodás uralkodott el a városházán. Emlékeztetett arra, hogy a máriagyűdi szociális otthon fenntartása kapcsán a kezdetektől fogva egyértelmű álláspontot képviseltek: csak a siklósi és Siklós környéki bentlakók, családtagjaik és az ott dolgozók érdekeit szem előtt tartva, őket folyamatosan tájékoztatva hozhatnának döntést a fenntartás formájáról.

Mindössze két cég adott ajánlatot

Szerda délig várták a közbeszerzési eljárás keretében az üzemeltetésre pályázó cégek ajánlatát. A siklósi polgármesteri hivataltól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy két cég tett ajánlatot a meghirdetett határidőig.

Dr. Marenics János polgármester pedig elmondta, az üzemeltetésre kötött szerződéskötés feltételei között szerepel, hogy az épület tetőszerkezetének régóta szükséges felújítását elvégzik, ezen kívül az intézmény összes dolgozóját átveszik és nem emelnek árat az ellátásos szerződésekkel rendelkezőknek. Kiemelte azt is, hogy az idősek otthonának fenntartása nem kötelező, hanem vállalt önkormányzati feladat, illetve példaként említette, hogy a Siklósi Kórház színvonalas működésének is jót tett a privatizálás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!