Váltás

2018.10.04. 14:00

Távozik Baranyából Dakos József, Fellegi Norbert lesz a megye rendőr-főkapitánya

Dakos József dandártábornok a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője lesz. Fellegi Norbert megbízott főkapitányként veheti át november elsejétől a baranyai rendőrség irányítását.

M. B.

Pécs, 2015. február 19. Dakos József rendõr dandártábornok, megyei rendõrfõkapitány a Baranya Megyei Rendõr-fõkapitányság új rendõrautóinak átadásán Pécsen 2015. február 19-én. Az eseményen összesen harmincöt darab gépjármûvet adtak át, március végéig további tizenhárom jármûvet kap a fõkapitányság. MTI Fotó: Sóki Tamás

A Belügyminisztérium közleménye szerint Magyarország belügyminisztere – az országos rendőrfőkapitány javaslatára – a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének Dakos József dandártábornokot kívánja kinevezni 2018. november 1-jei hatállyal.

A kinevezés érdekében a belügyminiszter kikéri a Csongrád Megyei Közgyűlés véleményét.

Érdekesség, hogy a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a pécsi kötődésű Piros Attila volt, aki mindössze tíz hónapig tölthette be a posztot.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével 2018. november 1-jétől dr. Fellegi Norbert ezredest tervezi megbízni a belügyi tárca vezetője.

Dakos Józsefet 2007-ben nevezték ki a megyei rendőr-főkapitányság vezetőjévé. Azt megelőzően a Pécsi Határőr Igazgatóság igazgatója volt.

Dr. Fellegi Norbert jelenleg a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

Dakos József lapunk érdeklődésére mindössze annyit közölt, hogy a „szolgálat érdekében történik az áthelyezése, amit a szolgálat érdekében elvállalt.”

Fellegi Norbert sem kívánta bővebben kommentálni a fejleményeket, úgy fogalmazott, amennyiben valóban sor kerül a kinevezésére, megbízott főkapitányként kerül a megyei rendőr-főkapitányság élére.

Ez utóbbi azt jelenti, hogy minden bizonnyal csak átmeneti ideig tölti majd be a posztot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!