Pécs

2018.11.03. 10:28

Forró fogadtatás hideg tájakon: a Pécsi Balett Oroszországban turnézott

Október 25-én még a Pécsi Nemzeti Színházban adták elő legújabb balettjüket, a Rómeó és Júliát, éjjel pedig útra kelt a Pécsi Balett társulata, hogy október 26. és november 2. között Oroszország négy városában mutassák be Carmen történetét. Szentpétervár, Ufa, Cseljabinszk és Jekatyerinburg közönsége mindenütt hangos ovációval jutalmazta a Vincze Balázs művészeti vezető által koreografált darabot.

„Hatalmas élmény, hogy Carmen című balettünk már három kontinensen járt, és Mexikótól Izraelen át Oroszországig, a közönség mindenhol ugyanolyan lelkesedéssel fogadta! Oroszországban a balett nagy népszerűségnek örvend, így különösen megtisztelő, hogy minden állomáson hangos sikert arattunk, és állva tapsolták meg a táncművészeket a nézők! Gyönyörű és óriási színházakban léptünk fel, Jekatyerinburgban kétezren voltak.”- mondta el Vincze Balázs.

Az együttes összesen közel 8000 km-t utazott, a magyarországi tavaszból indulva, a kemény orosz télben. Az előadások mellett volt lehetőség egy kis városnézésre is, így többek között Szentpéterváron például a Vaganova Balettakadémiára, Ufában pedig a XX. század egyik legmeghatározóbb balettművésze, Rudolf Nureyev életét bemutató kiállításra is ellátogathattak.

Ez idő alatt a Zsolnay Kulturális Negyedben a társulat balett-termében sem állt le a munka, hiszen megkezdődtek a Diótörő próbái az új gyermekszereplőkkel, akiket már tapasztalt társaik egészítenek ki. Az új szereposztással – a Pécsi Nemzeti Színházzal koprodukcióban – színpadra kerülő balett a Pécsi Nemzeti Színházban december 20. és 26. között hét alkalommal lesz látható.

Hiszen karácsony nem telhet el Diótörő nélkül, és ezt legalább egyszer látni kell!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!