baranya

2018.11.08. 14:00

Még hatékonyabbá és gyorsabbá teszi az ügyintézést a busz

Országszerte tíz, a kormányablakok feladatainak ellátására kialakított Mobilizált Ügyfélszolgálat teszi elérhetőbbé az állampolgárok számára az ügyintézést. Novembertől már a baranyai kistelepüléseken élők is igénybe vehetik a lehetőséget.

Tóth Viktória

Nagymágocs, 2016. szeptember 15. Horváth Jenõt kerekesszékében tolják be a Csongrád Megyei Kormányhivatal mobil kormányablakába az Aranysziget Otthon Nagymágocsi Kastélyotthonának udvarán 2016. szeptember 15-én. Ezen a napon az intézmény idõsek napi programja keretében érkezett a mobilizált kormányablak az otthonba. Egy hétig járják a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai a megyét és viszik helybe az ügyintézés lehetõségét. MTI Fotó: Rosta Tibor

Fotó: MTI

Több mint 2500 ügykörben nyújthatnak be kérelmet, indíthatnak ügyet, illetve kaphatnak tájékoztatást az eljárás menetéről az ügyfelek a Baranya Megyei Kormányhivatal kormányablakbuszában. Az ügyintézést természetesen tapasztalt szakember, valamint települési ügysegéd segíti. A kistelepüléseken élő állampolgárok így rugalmasabban szervezhetik az ügyintézésüket, hiszen lakóhelyük, valamint munkahelyük között, út közben is könnyen elérhetőek a kormányablak szolgáltatások.

A buszban egy okmányos és egy kormányablak-munkaállomást alakítottak ki, teljes informatikai hálózattal. A rendszer magába foglal egy beépített fényképezőt, valamint nyomtatót és szkennert is. A Mobilizált Ügyfélszolgálat akadálymentesített, így mozgássérültek fogadására is alkalmas.

A kormányablakbuszon bankkártyával történő fizetés biztosított, a megyei kormányhivatal azonban felhívja a figyelmet, hogy az elkészült okmányok átvételére, illetve gépjárművekkel kapcsolatos ügyintézésre továbbra is csak a kormányablakokban lesz lehetőség.

A busz a Mohácsi járásban a napokban mutatkozik be, Somberek, Lippó és Majs után csütörtökön Véménd, Palotabozsok és Himesháza következik. November 13-án Lánycsókon és Kölkeden, 15-én pedig Dunaszekcsőn és Nagynyárádon találkozhatunk a járművel.

Mint Lovas Miklóstól, Lippó polgármesterétől megtudtuk, csak pár napja kapták a tájékoztatást arról, hogy a busz a településükre érkezik, így ma valószínűleg még kevesebb ügyfél látogat el a buszhoz, de örülnének neki, ha a rendszer működőképes lenne, mert akkor a lakosoknak nem kellene esetenként csak az ügyintézés miatt elmenni Mohácsra vagy Bólyba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!