Pécs

2018.12.29. 08:35

Gurulva búcsúznak a veteránok

December 30-án a már hagyományos „Évzáró Szilveszteri Gurulás” nevű bemutatójukat rendezik meg a pécsi veteránautósok a megyeszékhelyen.

Szabó D.

Fotó: Laufer László

A tavalyi év sikerén felbuzdulva idén Pécs főterére, a Széchenyi térre hozzák el négykerekű régiségeiket a résztvevők. A tervek szerint innen indulnak, hogy a város több területét is begurulják.

A főtéren 10 órától kezdenek el gyülekezni az „oldtimerek”, itt három órán át egy minikiállítás várja az érdeklődőket. Ezenfelül az autósokat és nézelődőket egyaránt meleg teával látják vendégül a rendezők.

– Nem csak a klubtagok hozhatják el veterán autójukat, minden 25 évnél idősebb, gyári járművet szívesen látunk a rendezvényen – mondta lapunknak Mott János, az Oldtimer Club Pécs elnöke. – A Széchenyi téren 13 óráig leszünk, majd az év búcsúztatásaként gurulunk egy kört a belvárosban.

Bár az időjáráson is sok múlik, hiszen a járművek tulajdonosai nagyon vigyáznak kedvenceikre, valamint féltik őket a rozsdásodástól, így kizárólag csak csapadékmentes, száraz időben rendezik meg az eseményt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!