Baranyai körkép

2018.12.30. 14:25

Hazavezetik a megrémült kutyákat

Szilveszter éjszaka a tűzijátékok miatt drasztikusan megnő az elszökött kutyák száma, ezért a MOL a Vigyél Haza Alapítvánnyal karöltve tovább bővítette kisállatbarát szolgáltatásait, olyan mikrochip-leolvasókat helyezett ki, amelyek az elkóborolt kutyák hazajutását segítik.

Zs. K.

Súlyos megbetegedést, akár halált is okozhatnak a kutyák számára bizonyos emberi élelmiszerek

Forrás: Shutterstock

A mikrochip-leolvasóval rendelkező helyszínek listája a MOL töltőállomásainak csatlakozásával immár több mint százra bővült, a pontos adatbázis elérhető a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában.

Megyénkben a szigetvári, siklósi, harkányi, villányi, valamint Mohácson az Eszéki úti MOL-benzinkúton, illetve Pécsett, a Pécs Plázában, az Endresz György úti MOL kúton és a Rókus utcai önkiszolgáló kutyamosóban van lehetőség kutyachip leolvasására.

A Magyar Állatorvosi Kamara adatai alapján Magyarországon közel másfél millió mikrochippel rendelkező kutya él, és az elveszett kedvencek megtalálását nagyban segíthetik az állatbarát helyeken kihelyezett, ingyenesen használható mikrochip-leolvasók.

Bár tény az is, hogy a rémületében világgá rohant – és befogott – kutyusok közül országos szinten több ezer állatban még mindig nem találnak azonosítót.

Jó hír az emberekért, állatokért aggódók számára, hogy több városban jelentősen korlátozták a szilveszteri tűzijátékot állatvédelmi okból, illetve a súlyos károkat okozó tűzesetek miatt. Fontos tudni, hogy a petárda birtoklása és használata már évek óta tiltott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!