Lehetőség

2018.12.04. 11:50

Segítenek új, határon túli partnereket keresni

A Baranya Megyei Önkormányzat és a Baranya Megyei Fejlesztési Ügynökség által szervezett polgármesteri fórumon Madaras Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke a megye fejlesztési lehetőségeiről beszélt Siklóson.

Zs. K.

– Egy multivitaminokat gyártó cég csomagolóüzemet szeretne létesíteni Baranya megyében. Ehhez nem kell nekik más, mint egy normál állapotú, minimum 200 négyzetméteres épület. Ha ez az első körben 10-15 főt foglalkoztató cég meg tud telepedni egy kistelepülésen, utána várhatóan a gyártóüzemet is elhoznák a környékre, amely további 50 főnek biztosítana munkát. Ezekkel a kisebb cégekkel szeretnénk a járásokat gazdagítani, ugyanis a kiszolgálóegységekkel egy ilyen cég további munkahelyeket generálna – mondta Madaras Zoltán.

Januárban egy dél-koreai fejlesztési ügynökség – akik eddig csupán Budapestre és annak vonzáskörzetébe közvetítették a nagy gyárak kiszolgáló üzemeit – érkezik Baranya megyébe, lehetőséget látnak a térségben, hiszen vannak szabadon felhasználható iparterületek és munkaerő is.

Sebestyén Attila, a megyei önkormányzat területfejlesztési osztályának vezetője a Területi és Településfejlesztési Operatív Program keretében futó pályázatok kapcsán mondta el azokat a tapasztalatokat, amelyekkel segíteni tudják az önkormányzatok munkáját a projektek megvalósításában. A jövő év első negyedévében még lesz lehetőség a bölcsődei férőhelyek bővítésére pályázni.

Agócs Dóra projektmenedzser, a B Light projekt pályázati lehetőségeiről adott tájékoztatást. A projekt célja, a hasonló adottságokkal rendelkező térségben működő kis- és középvállalkozások együttműködését támogassa abban, hogy egy újdonságtartalommal bíró terméket, szolgáltatást vigyenek a piacra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!