üdítő muzsika

2019.01.22. 13:14

Blueslegenda érkezik a Görcsönyi Gitárfesztiválra

Mondhatnánk a csilláron is lógtak tavaly az emberek, annyira népszerűvé vált a Görcsönyi Gitárfesztivál. Mi lesz idén?

Zs. J.

A rendezvényre nemcsak a környék településeiről, és Pécsről érkeznek zenekedvelők, hanem az Alföldről is. Még egy hónap van hátra a fesztiválig, de már most tudható, kik lépnek majd a színpadra február 16-án. A negyedik gitárfesztiválnak idén még a művelődési ház ad otthont, ám jövőre új helyszínre, a felújított tornaterembe költözik.

Mint Koncz Istvántól, a település polgármesterétől megtudtuk, az idei fesztivál sztárja Fekete Jenő lesz. A magyar bluesélet legendás alakja olyan zenekarokban játszott mint a Palermo Boogie Gang, vagy a Muddy Shoes. Komoly nemzetközi karrierrel rendelkezik, sokáig az Egyesült Államokban játszott. A fesztivál kihagyhatatlan fellépője Tom Lumen nemzetközi hírű, magyar gitáros, aki egyben a Görcsönyi Gitárfesztivál házigazdája is. A gitárművész a pályafutása során három kontinens tizenöt országában lépett fel. Többek között turnézott Kínában, az Egyesült Államokban, Mexikóban, Vietnámban. A harmadik fellépő Beri Áron lesz, aki a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium tanulója és a Snétberger Zenei Tehetség Központ pártfogoltja. A tizenhét éves tehetség öt éve tanul Snétberger Ferenctől, és már számos helyen felléphetett vele. Így például koncerteztek Brüsszelben, Berlinben, Koppenhágában, de a Liszt Ferenc Zeneakadémián, a Művészetek Palotájában és a MOM Kulturális Központban is.

A kétórás koncert legvégén a három gitáros együtt lép a színpadra és közös gitározással teszik még hangulatosabbá az estet. A rendezvény a görcsönyi lakosok számára ingyenes.

Címkék#görcsöny

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!