Postabontás

2019.02.22. 16:02

Lehetne a kátyúzás tökéletes is, ha akarnák a kivitelezők

Laikusként úgy látom, a kátyúmentesítést végzők mintha nem is akarnának minőségi munkát végezni, mert a vizes, poros lyukakba beledobált javító anyagot nem tömörítik rendesen, írta olvasónk.

bama.hu

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Mohai Balázs

Volt hajdanában, amikor még a város útjainak állapotáért a PIK volt felelős – az egyik dolgozójuk a németországi útja során tapasztaltak alapján javasolta egy ott alkalmazott gépsor bérbevételét, amely garantált minőségben tudta a kátyúmentesítést elvégezni. A bérelt gépsort kísérletképpen a Hársfa utca, Komlói út és Ágoston tér közötti szakaszon próbálták ki.

A gépsor egy folyékony bitumenes tartállyal és előre kevert bitumenes masszával rendelkező gépkocsiból állt. A kezelő a gépkocsi mögé kapcsolt, kapálógéphez hasonló kezelőszerkezettel először a kátyúból kifújta a port, vagy kiszárította a vizet, majd egy híg bitumennel kitöltötte az üreget.

Ezt követte a kevert masszával a gödör feltöltése. Majd a gépsor mögött haladó kézi irányítású úthenger tömörítette be a mélyedésbe a masszát. Egy nap alatt az egész útszakasszal végeztek. Ez az út máig kátyúmentes. A levonható tanulsága a dolognak szerintem, hogy csak olyan vállalkozót lenne szabad megbízni a város útjainak rendbetételével, aki rendelkezik egy ilyen – akár, saját, akár bérelt – gépsorral, mert csak így tud garanciát vállalni az elvégzett munka tartósságáért.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!