Ideje volt.

2019.02.19. 14:30

Ötven év után megújul a mároki polgármesteri hivatal

Több mint 31 millió forintot nyert a mároki önkormányzat Területi- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítésére.

Zs. K.

Az összes hazai energiafogyasztás 15 százalékát lehetne megspórolni az ingatlanok energiarendszereinek korszerűsítésével

A pályázati támogatásból az épület szigetelését, nyílászáróinak cseréjét végzik el, de a fűtési rendszert is korszerűsítik, illetve napelemes rendszert alakítanak ki, amelyek a fenntartási költségeket jelentősen csökkentik majd.

A hivatal körülbelül 50 éve épült, azóta szinte csak állagmegóvó munkákat végeztek rajta, illetve tavaly szintén pályázati támogatásból sikerült a tetőszerkezetét felújítani.

Krizics Zsanett, a község polgármestere elmondta, ezen kívül a Márokért Szociális Szövetkezet már két pályázatot is beadott az idén. Az egyiket az OFA – „Fókuszban az önkormányzati tagsággal rendelkező szociális szövetkezetek” felhívására, pozitív elbírálás esetén a támogatásból a Mároki Finomságokat szeretnék reklámozni, a szociális földprogram keretében elnyerhető támogatásból pedig harminc mároki család kaphatna előnevelt csirkét, takarmányt, önitatót, vetőmagot és palántát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!