kitüntetés

2019.02.18. 13:25

Sramó Gábor kapta idén a Victor Vasarely-díjat

Különleges pillanatokban volt része a Bóbita Bábszínház szombat délutáni előadása közönségének. A darab után Sramó Gábor, a bábszínház igazgatójának felkonferálásával átadták a Hang Gábor-díjat. Hang Gábor a Bóbita Bábszínház tehetséges művésze, színésze és tervezője volt, aki tragikusan fiatalon hunyt el 1998-ban. Az emlékére alapított díjat 2006 óta adják át.

Zs. K.

– Az idei díjazott uszadékfából már alakított királyfit, gimnazista lányokat bűvölt el Luciferként, lóból átváltozott királyfivá, majd vissza, Torzonborzként elrabolt egy nagymamát, más szóval sokoldalú színészkollégáról van szó – mondta az igazgató. A Hang Gábor-díjat idén Czéh Dániel kapta, amelyet Papp Melinda, a Bóbita Bábszínház igazgató-helyettese adott át. Ezután átvette a szót az igazgatótól, hogy bemutassa a közönségnek Sramó Gábor nevének 25 éves egybefonódását a Bóbita Bábszínházzal, hiszen ebben az évben ő vehette át a Victor Vasarely-díjat, Pécs művészeti díját. A kitüntetést Őri László alpolgármester és dr. Lovász István címzetes főjegyző nyújtotta át az igazgatónak.

Sramó Gábor 1994 óta vezeti a bábszínházat, a Pécsi Nemzeti Színháztól való leválást követően, azaz 2004 óta az önálló társulat számos hazai és nemzetközi bábfesztiválon szerzett kitüntetéseket, díjakat. A bábszínház változatos előadásait bábkészítő kézműves foglalkozások, a régmúlt és a kortárs bábművészet bábjait bemutató bábmúzeum és egy kakaóbár színesíti. Sramó Gábor újszerű kezdeményezései a csecsemő-bábszínházi előadások, és a 14–18 éves korosztály számára szánt ifjúsági előadások, valamint a színházi nevelési programok. A Bóbita Bábszínház előadásain, programjain évente csaknem 40 ezren vesznek részt, köztük négyezer bérletet váltó vendég.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!