játszótér

2019.02.27. 14:00

Új hintákat építenek, elbontják a balesetveszélyes játékokat

Az utóbbi időben több szülő, nagyszülő is felvetette, hogy folyamatosan tűnnek el a pécsi játszóterekről a veszélyes, rozsdás, sokszor betonon álló öreg játszótéri játékok. Utánajártunk, hogy pontosan hol zajlanak munkálatok és mi kerül a régi játékok helyére.

Tóth Viktória

Fotó: Löffler Péter

Meglepetés ért egyik reggel: Pécsen, a Melinda utcában a ház előtt lévő hintát leszerelték – írja olvasónk. A férfi a levél végén úgy fogalmaz, csak a találgatás maradt, hogy mit alakítanak ki a hinta helyén. Az aggódó szülők megnyugtatására megkérdeztük a Biokomot a játszóterek karbantartásáról.

Mint megtudtuk, a Nagy Imre úti játszótéren a közelmúltban három hintaállványt bontottak el, mellyel egy időben az Erika parkban található játszóteret két dupla hintával, két mérleghintával, és egy homokozóval bővítették ki. A Kamilla utcai játszóteret – teljesen felújítva, szabványnak megfelelő játék­elemekkel – egy éve adták át.

A Melinda utca 11. szám közelében élők is megnyugodhatnak, hamarosan érkezik hinta, döci, az ott található játszótér tehát jelenleg felújítás alatt áll. A Tildy Zoltán utca 31. számnál található játszóteret is felújítják, a 17., 21., és 35. szám alatt a korábbi elemeket elbontották, azonban egy-egy elem például egy homokozó megléte még nem jelenti azt, hogy egy komplett játszótérről van szó. A mozgáskorlátozott gyermekekre is gondolnak Pécsett, számukra 2018-ban telepítettek játékot a Szilárd Leó parkba, 2017-ben pedig a Kőrös utcába, ezeken felül pedig további egy játékot telepítenek a Szilárd Leó parkba a közeljövőben.

A városüzemeltetési társaság tájékoztatása szerint a közeljövőben huszonhat játszóteret újítanak fel, és ezeknek elkészül a szabványosítása is. Így hamarosan végső búcsút inthetünk az utolsó, szocializmus évtizedeiben épített, ma már használaton kívüli, mászókáknak, hintáknak csúszdáknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!